Ervaringen Gestalt-therapie

Valerie

"De individuele sessies bij Elle waren fijn, maar ook confronterend. Elle voelt je goed aan en weet wat nodig is om je echt te laten doorvoelen en vanuit die kern meer bewuste keuzes in het leven te maken. De individuele Gestalt therapie heeft mij een heel stuk verder gebracht in de verwerking van pijn door schokkende ervaringen en rouw op mijn levenspad maar ook in mijn persoonlijke groei als individu. Zij neemt de tijd en ruimte tijdens sessies. Verdieping en uit het hoofd gaan stonden voorop en ik kon altijd snel bij haar terecht voor het inplannen van een nieuwe afspraak."

 

Louise

“Dankzij de gesprekken met Elle, heb ik menigmaal een spiegel voorgehouden gekregen, die mij heeft geholpen om stappen in mijn leven steviger te kunnen zetten. Ik heb hierdoor vertrouwen gekregen, inzicht en moed.  Ik ervaar Elle als een integere, oprechte en bekwame therapeut die zorgvuldig, empathisch en toegewijd werkt."

 

Annette

“Door mijn ervaring met de dansavonden heb ik Elle leren vertrouwen en ik heb daardoor de stap durven te zetten om “persoonlijke consulten” af te spreken. Een paar keer kwam ik de deur depressief/verdrietig binnen, maar een paar uur later de deur weer uit en voor mijn gevoel minstens 10 kilo minder aan belast…(en niet meer zo destructief naar mijn partner/mijzelf) De gesprekken met Elle waren pittig, maar nodig om verder te komen…zij leidde mij met haar invoelendheid/kennis/ervaring snel tot de kern en hielp me om “de angel” te ontdekken, grote klasse. Verder heb ik veel heling ontvangen op het Cristal Bed en de Bronstoel en die hebben mij nieuwe inzichten gegeven middels flashbacks/beelden met metaforen, moeilijk uit te leggen, maar wel met resultaat en resultaat geldt ! Ook daarin, tijdens deze “soort reis van binnen”, Elle op de achtergrond, ingrijpend/sturend wanneer nodig en na afloop voelde ik me zo geraakt, dankbaar en “geheeld”

 

Karin

“De verschillende individuele sessies die ik heb gevolgd hebben bijgedragen aan mijn bewustwordingsproces. Inzicht heb ik gekregen en ook behouden. De verdieping die ik hierdoor krijg is een verrijking voor me. Het volgen van Gestalttherapie met daarbij de sessies met de Energetische stoelen en het Cristal bed geven mij kracht, vrijheid, helderheid en een verschonend gevoel qua energie. Ik ervaar een andere vorm van energie, een schoonheid en eigenheid. Inzichten in het verleden en heden heb ik mogen ervaren die helend en verhelderend zijn in mijn leven.”

 

Wilmie

“Hoe ga ik kort omschrijven wat gestalt therapie met mij gedaan heeft en nog steeds doet? Dat is bijna niet te doen maar ik doe een poging. De waarheid maakt je vrij. Dit zag ik  op de website van Elle staan . Ik begin nu een beetje te begrijpen  wat dat betekend. Gestalt therapie betekent voor mij de waarheid onder ogen zien .De waarheid onder ogen zien is zeer confronterend , pijnlijk en roept allerlei emoties op zoals boosheid , verdriet, angst en schaamte.

Elle is iemand die je de spiegel voorhoudt en confronteert op een zeer liefdevolle manier. Met veel mededogen en humor naar je kijkt en luistert .

Ik moest leren niet in mijn denken te gaan maar te  voelen , voelen en nog eens te voelen en uitspreken wat ik nu eindelijk voelde , van mijn hoofd naar mijn hart te gaan. Dat klinkt allemaal eenvoudig maar neem van mij aan dat het hard werken is en een constante alertheid vraagt .

De therapie heeft heel veel in beweging gebracht en ervoor gezorgd dat ik anders naar dingen in mijn leven ben gaan kijken en ben gaan zien dat er een keuze is anders met dingen om te gaan (dat ik mijn emoties bv niet weg hoef te eten). Dat maakt het leven trouwens al een stuk lichter. Het vergt elk moment veel oefening bewust bezig te zijn en te blijven voelen.

Dat ik verantwoording ben gaan nemen voor mijn eigen leven en mijn traumatische ervaringen niet meer als excuus gebruik om bepaalde stappen te zetten in mijn leven. Ik kan op een liefdevollere manier naar mezelf kijken en soms zelfs ook lachen om mezelf. Ik volg mijn pad en ben op weg. Er is trouwens geen weg meer terug. Ik weet dat het goed is zo naar mezelf te kijken en alles te onderzoeken . Ik voel heel sterk dat ik veel dingen niet meer wil zoals ik ze altijd deed en dat ik daar hulp bij mag vragen .

Ik heb behoefte aan de WAARHEID   ook al is dat lastig, moeilijk of confronterend Of maakt het me verdrietig , boos of schaam ik me . Ik ben er nog niet  er is nog werk aan de winkel, om maar met de woorden van Elle te spreken. Meer en meer begin ik te voelen dat de waarheid me waarachtig werkelijk vrij maakt .

En ik dank mezelf dat ik de keuze heb gemaakt naar Elle te gaan omdat er vertrouwen is in haar kundigheid en kennis maar bovenal in haar als mens zodat ik dit proces van heling/heel worden aan kan gaan. En…..door dit hele proces, is het me gelukt om in een paar maanden tijd bijna tien kilo af te vallen……ik voel me fysiek en emotioneel zoveel lichter…”.

Copyright – niets uit deze website mag gekopieërd of gebruikt worden zonder toestemming van Elle van Rooij