Dans

"De dans haalt me uit de vernauwing van mijn denken en doet me ruimer en vanuit een diepere laag van wijsheid zien. De dans brengt me altijd meer dan ik mogelijk acht, mits ik bereid ben écht contact te maken met mijzelf, en al mijn gevoelens ruimte geef. (Elle)"

 

‘The Dancing Path’ beoogt het vrijmaken van jouw levensenergie middels dans.

Je lichaam vindt haar eigen beweging, mits je de controle van je denken kunt loslaten. Wanneer je kunt Zijn in het Nu, en jezelf én datgene vorm geeft wat in je leeft, biedt de dans je mogelijkheden tot transformatie naar lichaam, ziel en geest.

Intensieve dans maakt schoon en vult je met energie, wat leidt tot meer helderheid en diepere inzichten in jezelf en je levenssituatie. Het stelt je in staat om boven je beperkte waarneming uit te stijgen en je bewustzijn te verruimen.

 

Danscursus de levensritmes

De danssessie start met een vrije indans. Daarna volgt een opwarming en wordt er door de ritmes van het Leven heen bewogen. Ieder ritme heeft haar eigen karakter. Het eerste is stromend, vrouwelijk, rond, oneindig en verbonden met het element Aarde. Het tweede is lineair, mannelijk, afgebroken en verbonden met het element Vuur. Deze komen samen en monden uit in de ontmoeting van vrouwelijk en mannelijk; een opzwepende dans; verbonden met het element Water. De leegte die is ontstaan vult zich vervolgens met vreugde in een lichte, speelse dans ; het kind, de energie van het hart, verbonden met het element Lucht. En tot slot de verstilling; compassie, rust in beweging en verbonden met het element Ether. Het dansen van deze Levensritmes brengt je op een dieper niveau van lichaamsbewustzijn. Het is een pad, een ontdekkingsreis. Aan het einde is er een meditatie.

 

Als een dynamische meditatie nemen de ritmes je mee en daal je af in diepere lagen van jezelf.

Hoorbare uitademing en stemgeluid daarbij werken bevrijdend en nodigen uit in je kracht te gaan staan.
Elke les is weer anders, qua thema, oefeningen, muziek en verdiepende opdrachten. Aan het begin en aan het einde van de avond is er thee (met iets lekkers).

Door de cursus ga je bewegen vanuit meer vrijheid en authenticiteit, wat ook doorwerkt in je dagbestaan. Je gaat oude beschermlagen (pantsers) loslaten, waardoor je échter wordt en waarachtiger.

Gaandeweg ga je schaamte loslaten waardoor je ontmoetingen intenser en oprechter worden. Je gaat meer en meer verantwoording nemen voor je ervaringen en jouw aandeel daarin. Je leert om dat wat je voelt bewust te worden, toe te laten en mee te nemen in de beweging, omdat dát de énige weg is om diepgaand te helen. In het tweegesprek is er ruimte om je ervaringen te delen.

Ik werk met mensen die een oprechte intentie hebben tot groei, tot verdieping, tot dat wat wérkelijk vervuld. Er is een basis van vertrouwen en veiligheid om álles van ieder te laten zijn; en daardoor vindt transformatie plaats; elke avond een stap, en soms een reuzensprong, naar de manifestatie en integratie van ieders Zielenlicht hier op aarde.

Doordat er ruimte is om alle hobbels, bobbels, knopen en zandverstuivingen die het leven biedt, te dansen……uit te schreeuwen, als dat nodig is...dan ontstaat er leegte…en als je die kunt laten zijn, zal deze zich vullen met LIEFDE. Liefde vanuit jouw Hart in verbinding met de Goddelijke Bron.

 

"Ik heb twee dokters: mijn linker- en mijn rechterbeen."
 G Trevelyan 

Ervaringen lezen van mijn cursisten?

Klik hier!

Er is een cursus op woensdagavond elke 14 dagen in Middelburg.

Inschrijven voor een Danscursus?

Klik hier!

Daarnaast is Elle contracteerbaar voor een workshop of dansdag op lokatie.

Meer informatie?

Copyright – niets uit deze website mag gekopieërd of gebruikt worden zonder toestemming van Elle van Rooij