Ervaringen Dans

 

Valerie

"De dans bij Elle heb ik als bijzonder waardevol ervaren.
Binnen een veilige omgeving weet Elle je op een warme, niet-oordelende en professionele manier te begeleiden naar een diepere bewustwording van je kern.
Je komt doorheen het bewustwordingsproces beter in contact met je eigen lichaam, er wordt ruimte gecreëerd voor vastzittende emoties en het loslaten ervan, je maakt weer verbinding met je eigen identiteit en leert de verbinding met anderen op een meer bewuste manier ervaren.
Zo leer je gaandeweg binnen je eigen proces, op je eigen tempo, waar je pijnpunten liggen, wat je grenzen zijn maar ook wat je onvervulde behoeften zijn en hoe met dit alles om te gaan, op weg naar heling, meer vrijheid, meer rust en balans en meer zelfvertrouwen.
Via beweging en dans onderneem je telkens een unieke, persoonlijke reis die je uiteindelijk in je kracht laat staan. Zowel je lichaam, geest als ziel worden aangesproken zodat alles meer gaat stromen en je meer levensenergie krijgt. Het contact met de ander wordt authentieker.
Elle slaagt erin op een fijne manier de sfeer binnen de dansgroep dusdanig te laten zijn dat er voor ieder van de deelnemers ruimte is om zich te ontplooien en kwetsbaarheid én kracht te mogen uiten"

 

Marjolein

"Ik kan twee weken doordenderen, maar dan is daar mijn dansavond, en vóel ik;  boosheid, verdriet, vreugde, loslaten, mezelf mogen zijn, ik voel het allemaal. Elke dansavond kom ik mezelf weer tegen; wat er verstopt zit en waarom; dit laat ik; het mag er zijn. Van elke danser die ik ontmoet leer ik iets over mezelf. Bij de een durf ik mezelf helemaal te laten gaan en de ander raakt me diep. Ik voel waar mijn uitdaging zit en waar ik naartoe wil. Elle ziet mijn reis en respecteert mijn proces in mijn eigen tijd daarvoor. Ze leidt de dansavonden vanuit haar gevoel; warm, oprecht en met een alziend oog. Ze beëindigt de avond altijd weer met de juist gekozen woorden, mededogen, humor en vol met liefde. Voor mij een verademing en een gevoel van thuiskomen."

 

Karin

“De dansavonden brengen mij veel: geven mij energie, geven mij een schoon gevoel waardoor ik me helder voel aan het eind van de avond. Tijdens de dansavonden krijg ik ook inzichten in mezelf en in de situatie die op dat moment in mijn leven speelt. Omdat ik al langere periode dans heb ik al veel cadeau gekregen in de dansavonden wat mij geholpen heeft in mijn leven en bewust heeft gemaakt. Het pad van bewustwording begeleidt Elle erg goed. Zij ziet wat je nodig hebt en stimuleert het om uit te dansen. Dat ervaar ik als heel bijzonder en waardevol. Daarin is ze helpend, ondersteunend en integer. De dansdagen zijn een aanvulling op de dansavonden.”

 

Annette

“Een jaar of vier geleden heb ik mij ingeschreven voor een cursus dansen bij “Dancing Path of Healing”, deze werd aanbevolen door een aantal kennissen van mij: zij spraken hier lovend over. Ik vond (en vind het nog steeds) een openbaring en ben ook sindsdien niet meer gestopt met het dansen. Onder professionele leiding van Elle, heb ik zoveel dingen geleerd over mijzelf; Methodiek (ik kom zelf uit het hulpverleners circuit), intuitie, zorgzaamheid, therapeutische (gestalt) oefeningen: alles komt en valt samen. Deze dansavonden hebben mij veel gebracht. Door “confrontaties” (spiegels) aan te gaan met mezelf; illusies door te prikken; mijn pijn en woede op een juiste -gekanaliseerde-manier neer te zetten (zonder een ander hiermee te beschadigen, heel belangrijk!), al deze dingen hebben Elle (samen met de overige dansers) mij op een positieve manier veranderd: ik durf meer, mijn vertrouwen is gegroeid en ik heb mezelf beter leren kennen en accepteren.Veiligheid, vertrouwen en deskundigheid zijn voor mij onontbeerlijke voorwaarden, want anders kan ik mij er niet aan overgeven en ik heb echt “The dancing Path of Healing” gevoeld…..Ik kan alleen maar in alle oprechtheid zeggen dat mijn mededansers en ik, Elle zeer dankbaar zijn voor haar zuivere energie en dat zij daardoor in staat is om ons verder te loodsen in mijn (ons) leven….  Ik ben kritisch, loop niet achter “Goeroes” aan, (nooit gedaan ook), maar Elle heeft mijn (ons) respect zeker verdiend en haar kundigheid heeft veel ellende “geneutraliseerd” en/of “geheeld”.

 

Louise

“In de voorbije tien jaar heb ik de danscursussen en dansdagen gevolgd, alsook individuele sessies ondergaan. En dit doe ik nog steeds. In de dansverdiepingsavonden leidt Elle meditaties de dans, gebaseerd op het werk van Gabrielle Roth, grondlegster van de vijf ritmes. Deze vijf ritmes zijn een manier om te kijken naar het leven, en door deze te dansen, dansen wij in zekere zin alles wat we in het leven tegenkomen. Het bijzondere is, dat ervaringen opgedaan in de dans, kunnen steunen in het dagelijks leven en werk. Ook bieden zij inzichten, niet alleen door de dans zelf, maar door de interactie met mededansers. Dit gebeurt in een setting die vertrouwelijk is, in een veilige sfeer, die goed geborgd wordt door de docente.”

 

Jan

“Wat me aanspreekt is de krachtige en speelse manier, waarop Elle mij met levensessenties vertrouwd maakt en ik al dansend in bewustzijn hierin kan groeien. Ook belangrijk voor me is dat dit haar zijnskwaliteit is. Elle is dit helemaal zélf, ze leeft het, haar uitstraling en energie zijn voor mij voelbaar. Het voelt voor mij, alsof haar kern-kracht mijn oorsprong even aanraakt en richting geeft.”

Marije

“De dans heeft me een masker van schaamte en ongemak laten uittrekken. Dit heeft vrijheid gecreëerd. De dans laat mij kijken in mijzelf naar alles wat er is.
De dans laat me aarden en genezen na vele jaren gezweefd te hebben. De dans maakt me vrij.”

 

Nathalie

“Dansend Leven, Levend dansen! The Dancing Path leerde mij het verschil tussen Bewustzijn en Bewust Zijn…”.

 

Christian

“Toen ik begon met de dans bij Elle, was ik verrast door de geniale manier waarop zij haar cursus vorm geeft, met een fijn gevoel voor de juiste muziek bij elke oefening. Vooral de dynamiek in de lessen vind ik fantastisch. De lessen hebben mij geholpen de schaamte te overwinnen, en mijn aandacht te richten op mijn gevoel. Na afloop van de les voel ik mij voldaan, bruisend van energie en zie de wereld vanuit een liefdevol perspectief. De kern van mijn ontwikkeling, in de lessen van Elle: ‘waar mijn schaamte verdween, waar ik leerde voelen, waar ik kracht en onrust mag uiten, waar ik zachtheid en liefde voel, waar ik energie krijg, waar ik voel dat ik er mag zijn, waar ik voel dat ik leef!'.

 

Andrea

“De dans is voor mij een ontdekkingsreis naar mijn eigen kern. Het is een oneindig proces, wat Elle begeleidt, maar waarvoor ik zelf de verantwoordelijkheid draag. Ik heb geleerd om mijn eigen grenzen aan te voelen en te respecteren, mijn kracht te voelen, en dat ik de ander tegemoet kan en mag treden vanuit mijn authenticiteit. En… ik ben nog lang niet klaar. Ik heb bijzonder veel waardering voor de bezieling die Elle uitstraalt en het respect en de liefdevolle aandacht waarmee zij haar dansers begeleidt. Ze geeft eenieder de ruimte om een eigen persoonlijke ontdekkingsreis, op eigen voorwaarden, aan te gaan.”

 

Frans

“De dans betekent voor mij het uit handen durven geven van mijn eigen touwtjes, patronen en structuren. Niet meer de regisseur zijn, van mijn eigen leven, maar mezelf overgeven aan een innerlijke levensstroom. Tijdens de dans krijg ik ruimte om naar gevoelens en emoties te luisteren. Acceptatie en verzoening brengen me bij de bron van mijn leven, en doen me beseffen dat ik niet de danser ben en het leven de dans, maar dat het leven de danser is en ik de dans. Tijdens de dans, samen met anderen, ervaar ik oprechte Vreugde, Liefde en Vervulling. Woorden die voor mij nu echt betekenis hebben gekregen.”

 

Wilma

“Elke les begint met een meditatie/visualisatie. Dit brengt me in het hier en nu. In de deelronde vertelt mijn innerlijke stem hoe ik me voel, en wat ik wil vanavond.
Vanuit mijn hart dans ik de vijf ritmes van mijn lichaam. Geleidelijk kom ik in de diepere lagen van mijn gevoelens. Ik bouw mijn energie op, en in de ‘chaosdans’ geef ik mezelf… vol overgave… mét geluid (ben ik dat?)… Ik krijg inzicht in mijn vragen… voel me gezien en ondersteund door Elle op precies de goede momenten… Aan het eind van de les voel ik me dankbaar en ontroerd.
De dansavond is voor mij een bijzondere ervaring, elke keer anders. Elke dans geeft me rust, geeft me inzicht en diepe verbondenheid met de andere dansers, maakt me bewust van het geluk van het moment, laat me verlangen naar de volgende dans, en bovenal, laat me mezelf zijn.”

 

Liselotte

“De dans laat mij rustig afdalen naar het binnenste van mijzelf. Weg van mijn denken, kan ik contact maken met bekende en onbekende delen en voelen wat ze me willen vertellen. Het is spannend, creatief en intens tegelijk, waardoor achteraf een vredevolle rust optreedt, die meestal nog uren doorwerkt.
Soms ook is het confronterend om in contact te komen met mijn pijn en dat ter plekke gewoon te laten ‘zijn’. Maar juist die erkenning maakt dat ik het beetje bij beetje verwerk en steeds vollediger aanwezig kan zijn in het ‘hier en nu’. Elke week is weer een verrijking.”

 

Rida

“Dansen brengt me in contact met mijn lichaam. Door de dans kom ik in een staat van niet-denken. Ik ben in de dans mijn lichaam, en dat is altijd in beweging. Dansen geeft me ontspanning en plezier, het verbindt me met mijn kracht en mijn levenslust. De prachtige muziek laat mijn lichaam genieten. Onder de bezielende leiding van Elle wordt dansen een mooie spiegel van mezelf. En ná de dans voel ik weer ruimte, dankbaarheid en ontroering diep in me. De liefdevolle aandacht van Elle voor de dansers doet me elke danssessie weer heel veel goed.”

 

Yvonne

“De dans maakt mijn innerlijke kracht los, het raakt een diepte in mij aan, van waaruit alle bewegingen en geluid ontstaan. Deze heerlijke vrijmakende dans zorgt ervoor dat ik aan het eind van elke les stevig geaard ben en aanwezig in het hier en nu. Het geeft inzicht in mijn gebreken en kwaliteiten en relativeert mijn zorgen, waardoor ik verder kan groeien om een bewuster mens te worden. Ik ben dankbaar dat ik al 2 jaar deze creatieve danslessen bij Elle mag volgen.”

 

Karin

“Je geeft mij mezelf, elke dansavond/dag. Grote dank voor de kracht waarmee je mij begeleidt”

 

Annette

“Je bent net ‘pokon’; je zet me in groei én bloei. Ik draag deze ervaring voor altijd in mijn hart”

 

Cocky

“Dank dat je je gave van jouw ‘voelen’ zo inzet voor ons, zodat elke avond/dag weer een parel wordt, een verdieping en inzichtgevend voor mijn leven. Ik ben er een rijker en gelukkiger mens van geworden”

 

Heleen

“Dank voor je krachtige, liefdevolle, wijze en warme aanwezigheid. Heb de dansavonden als heel bijzonder en diepgaand ervaren. Wauw !”

 

Harry

“Dank Elle dat je jezelf er zo ingooit. Met jou bereiken we hoogtes en dieptes die we anders niet zouden bereiken”

 

Saskia

“Een wijze fee, die precies weet wat we nodig hebben, om onszelf en dus alles en iedereen te omarmen”

 

Louise

“Inspirerend, moedig, middenin het leven staand, open en oprecht, dúrven delen, mensen verbinden en krácht ! Dank !”

 

Anneke

“Ik dank jou voor de liefdevolle en krachtige wijze waarop je mij de gelegenheid hebt geboden om mijzelf te openen en los te laten. Het was voor mij een dag van geven, ontvangen en delen, maar vooral de totale overgave aan het eind van deze prachtige dag draag ik met diepe dankbaarheid in mijn hart mee.”

 

Elle (Trainster)

"De dans haalt me uit de vernauwing van mijn denken en doet me ruimer en vanuit een diepere laag van wijsheid zien. De dans brengt me altijd meer dan ik mogelijk acht, mits ik bereid ben écht contact te maken met mijzelf, en al mijn gevoelens ruimte geef."

Copyright – niets uit deze website mag gekopieërd of gebruikt worden zonder toestemming van Elle van Rooij